Digitális Témahét programajánló

digitalis témahét 2018 balázs-diák

A Digitális Témahéten, 2018. április 9-13. között idén is lehetőséget adunk az intézményeknek, hogy térítésmentesen kipróbálják szoftvereinket és részt vegyenek innovatív robotikás feladatokban.

Programozd Edbotot és szerepelj videóklipben!

Van az iskoládban Edbot, programozható humanoid robot? Olyan oktatási intézmények jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek Edbot programozható humanoid robottal. A feladat a rendelkezésre álló robotok programozása a Bruno Mars - Finesse zeneszámra és ennek videóra történő rögzítése. A későbbi feldolgozás érekében kérjük, hogy ezek mindenképp HD minőségű, jó fényviszonyok között felvett videók legyenek, fekvő tájolással! Az elkészült videókat a fruzsina@taneszkoz.hu email címre várjuk, legkésőbb 2018. április 13. éjfélig. A beérkezett videókat ezt követően összevágjuk és egy videóklippé formázzuk. Online felületeinken publikálni fogjuk a videót, valamint a résztvevő iskoláknak el is fogjuk küldeni az elkészült anyagot. A készülő anyagoknak csupán a kreativitás szab határt! A lelkes gyerekek táncolhatnak a robottal és akár a robotméhecskék is nyugodtan bevonhatóak a produkcióba.

 

Használd a többszörösen díjnyertes iDoctum közismereti tananyagokat!

Módszertani leírások, interaktív feladatok és kísérletek, 3D animációk, mindez interaktív táblára és érintőképernyőre optimalizált tartalomba építve, felhasználóbarát, modern megjelenéssel. A több mint 10 éves múltra visszatekintő, folyamatosan továbbfejlesztett, közismereti tantárgyakhoz készült szoftverek tartalommal töltik meg a digitális eszközöket. A tanári demonstrációk megkönnyítik a tananyagok leadását, és az interaktív feladatok révén a diákokban jobban rögzül az adott téma. Biológia, fizika, kémia, földrajz, történelem, matematika, környezetismeret vagy esetleg idegen nyelv? Bármelyik is legyen a tantárgyad, nálunk biztosan találsz hozzá interaktív tananyagot. Válassz és használd ingyen a Digitális Témahéten!

 

Lenne kedved Ügyesedni?

Jelentkezz és használd korlátlanul az Ügyesedni online játékteret! Az alap- és részképességek fejlesztéséhez készült online játéktér új és egyedülálló a piacon. Elsősorban a diszlexia, a diszgráfia és a diszkalkulia azok a területek, ahol a fejlesztőjáték használatával jelentős eredményeket tudunk elérni. A játékok használatával gyerekek egyre bátrabbak és motiváltabbak lesznek, mivel folyamatosan pozitív megerősítést kapnak a játék során. Kiváló segítség memória fejlesztésre, matematikai alapfeladatok gyakorlására egyénileg, de akár csoportosan is, sőt diagnosztikai előszűrésre is használható. A játék figyeli, hogy mely területeken történt fejlődés, és egyre nehezedő feladatokon keresztül szinte észrevétlenül, játékosan tanulnak a gyermekek. Amennyiben szükséges opcionálisan kérhető segítség a frusztráció elkerüléséért. Használatát 3-14 éveseknek ajánljuk tanórai, szakköri és otthoni használatra. A játékok az egyes részterületeken túl, a játékos feladatok révén a kritikus gondolkodásra való képességet is fejlesztik. Szemvezérléssel is használható!

 

Próbáld ki a brit 2Simple piacvezető oktatási szoftverét!

A 2Simple több mint 15 éve fejleszt kreatív oktatási szoftvereket az általános iskolák számára. Újszerű megközelítés, a diákok aktív bevonása az alkotási folyamatban. A Purple Mash névre keresztelt játékokban a legnagyobb hangsúlyt a kreatív szemlélet kapja. Alkoss történetet, színezz, készíts 3D-s modelleket, tanuld meg a kódolás alapjait! A tanárok részére beépített, könnyen kezelhető adminisztrációs felület, ahol a diákok eredményei nyomon követhetőek és kiértékelhetőek. A jelentkezést követően a egyéni intézményi kódot generálunk, mellyel az iskola a Digitális Témahét ideje alatt ingyen használhatja a Purple Mash szoftver felületét és azon belül a 10 magyarul elérhető anyagot.

 

Az iskolák jelentkezését a fruzsina@taneszkoz.hu email címen várjuk.

További tájékoztatás a Digitális Témahét eseményről: http://digitalistemahet.hu