Fényképes beszámoló a világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállításáról

Bett Show - London Excel, 2018. január 24-27.

Magyarország idén először központi magyar standdal volt jelen a világon kiemelkedő fontosságúnak számító londoni BETT – oktatási és technológiai kiállításon. A Balázs-Diák Kft. a kiválasztott 22 cég között szerepelt, akik bemutathatták innovatív megoldásaikat a nemzetközi porondon. A kiállítás közel 35 ezer látogatót fogatott a 4  nap leforgása alatt. Cégünk a különböző digitális eszközökön elérhető Ügyesedni (angolul Spec Learn) online játéktérrel és az Edbot robotokkal volt jelen.

Szerdán, a 310 négyzetméteres magyar stand hivatalos megnyitójával kezdődött a program, melyet prezentációk követtek 2 előadóteremben párhuzamosan (Classroom, School Bus). A közösen képviselt koncepció szlogenje a "Play! Learn! Succeed!" volt, ami magyarul a Játssz!, Tanulj! és Légy sikeres!-nek felel meg.

A Classroom előadóteremben több előadást tartottunk, angol és magyar nyelven. Az érdeklődők ki is próbálhatták a tableteken a játékokat és azonnali élménnyel gazdagodhattak. Az Ügyesedni játéktér jelenleg is kipróbálható az ugyesedni.hu weboldalon.

Az Ügyesedni alap- és részképesség-fejlesztő játékok egy előremutató irányzat, mely 3-14 éveseknek, tipikusan és atipikusan fejlődő gyermekeknek ajánlott tanórai, szakköri és otthoni használatra. A játékok immáron egy online játéktéren érhetőek el, megkönnyítve ezáltal a felhasználói elérést.

A robotika a BETT egyik kiemelt területének számított idén is, a programozás fontossága nem elhanyagolható napjaink automatizált világában. Edbot táncával felkeltette a standra látogatók érdkelődését és mindenki szívesen ismerkedett ezzel a humanoid robottal.

Sikeres üzleti találkozóink révén azóta már több külföldi partnerrel felvettük a kapcsolatot, melyek által új területek nyílnak meg előttünk és az Ügyesedni előtt.

Elkötelezett hívei vagyunk a modern oktatásnak, így törekszünk arra, hogy a helyszínen látott újdonságok közül minél többet sikeresen bevezessünk a magyar piacra, a magyar oktatásba. Legyen az akár robotika, kódolás, drón programozás, kiterjesztett vagy virtuális valóság. Nyitottak vagyunk a legmodernebb technológiákra, mert hisszük, hogy korunk gyermekeihez ezek állnak a legközelebb.

 

(Fotók: Natasha Pavlovskaya)