Innováció az oktatásban!

Funtronic

Interaktív játszópadló, új multimédiás oktatási eszköz

A Funtronic rendszer egy lengyel gyártmány, mely 2 éve debütált a nemzetközi haladó gondolkodású, innovatív oktatási intézményekben, kezdve már az óvodai neveléssel. Mára már Európában több 5000 intézményben megtalálható. A rendszer lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek játékosan, önszántukból tanuljanak. Mára már több, mint 100 különböző program választható, annak megfelelően, hogy mi a felhasználás célja.

A rendszer egy sima, vízszintes felületre (padló vagy asztal) vetít egy képet. Ezt a felület ideálisan maximum 2x3 méteres terület, ez a játéktér. A játékok fejlesztik a kar-láb koordinációt, a vizuális-finommotoros mozgást, a vizuális észlelést és a figyelmet. Mindez által lehetőséget adva a kollaboratív csoportmunkára. Ezen kívül a kiválasztott játék típusának megfelelő terület fejleszthető (pl.: nyelvi készség, olvasás, logikai készség, stb.). Előnye, hogy a piacon kapható hasonló rendszerekhez képest, sokkal megfizethetőbb ár-érték arányban messzemenőkig legolcsóbb a magyar piacon és biztosítja ugyanazokat a funkciókat, támogatási szolgáltatásokat, mint más szolgáltatók.
 

Magyarországi premier
Magyarországon elsőként kezdődött meg a pedagógiai munka a Funtronic vívmánnyal, mely számtalan lehetőséget nyújt az innovatív iskoláknak. Egyfelől a mozgással összekötött folyamatokban fejleszti a diákokat, másrészt a kreativitásban nyújt ugrásszerű lehetőséget.


Előre mutató megoldásokban országos szinten az élmezőnyben jár az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium. Örömünkre szolgál, hogy ezt az intézményt nevezhetjük első Funtronic referencia iskolánknak. Itt közel 1000 gyerek fogja használni ezt a játszópadlót.


Ahhoz, hogy a tanárok könnyen el tudják sajátítani a használatát és kezelését, valamint megismerkedhessenek a gyakorlatias oktatási szemlélettel, részletes metodikai útmutató áll rendelkezésre. A fotók már a helyszínen készültek, a gyerekek egyszerűen imádták, abba se akarták hagyni a játékot! 

 

A Balázs-Diák Kft. a Funtronic kizárólagos Magyarországi forgalmazója. Keressenek minket, kérjék bemutatónkat, ajánlatunkat!