Képzés

Képzéseinkről:

Kreatív programozás Edbottal a humanoid robottal

akkreditált képzés 30 órában

Alapítási engedély száma: 575/172/2017

Az Z-generáció részére is kiemelten fontos az informatikai tudás elsajátítása, ami nem csak elméleti alapú, hanem kifejezetten gyakorlat-orientált. Ahhoz, hogy a gyerekek élvezettel tanulják a jövőjükhöz szükséges ismereteket, élményszerűvé kell tenni a tanulást. Ebben segít az Edbot robottal történő gondolkodás fejlesztés, mert azonnali visszajelzést ad a megértett elméleti rész gyakorlati megvalósítására. Nagy kihívás a tanárok részére robotikával foglalkozni, de képzés elvégzése után akár alapfokú számítástechnikai ismeretekkel is könnyen elsajátítható az Edbot működése és működtetése.

A képzés tematikai egységekre épül fel. Elméleti bevezetőt követően a résztvevők megismerkedhetnek a Scratch programozási felülettel, az Edbottal és az irányításával. Ezt követően a problémamegoldás (felfedezés, foci) és a programozási ismeretek bővítése lesz a téma a tanfolyamon, végül záró munka. A tanfolyam elvégzéséről a résztvevők tanúsítványt kapnak.

Bővebb információk a pedagógus-továbbképzési jegyzékben:

http://pedakkred.oh.gov.hu/PedAkkred/Catalogue/CatalogueDetails.aspx?Id=6381

 

Robotméhecske képzés 10 órában - nem akkreditált

Ismerkedjenek meg Zümivel és Böbével, a két robotméhecskével. A robotméhecske olyan interaktív oktatási eszköz, mely kiválóan alkalmas a diákok motiválására és komplex kompetenciafejlesztésre (algoritmikus gondolkodás, problémamegoldás, kreativitásfejlesztés) egyaránt. Az eszközt szinte bármely tanórán használhatják a pedagógusok. 

A képzés során megismertetjük a résztvevőket Bee- és Blue-bottal, annak funkcióival és bemutatunk számos használati lehetőséget. 

A robotméhecskékkel történő gondolkodásfejlesztés számos kapcsolódási lehetőséget biztosít más tantárgyak felé. Néhány lehetséges kapcsolódási pont:

  • Matematika: számok, alakzatok felismerése, sorba rendezése
  • Informatika: egyszerű és összetettebb algoritmusok készítése, különböző megoldások keresése, nyitott végű problémák megoldása
  • Környezetismeret: távolságmérés, irányok, tér- és időbeli tájékozódás, élőlények/állatok felismerése
  • Magyar nyelv és irodalom: betűk, szavak felismerése, sorrendiség, szövegértés stb. A robotok segítségével történetek is feldolgozhatók, amelyben akár az egyes szereplők, akár egy-egy olvasmány helyszíne bevonhatók a tevékenységbe
  • Rajz és technika: saját pályák és jacket („kabát”) készítése a robotok számára, egyéni vagy csoportmunkával.

Órai, szakköri alkalmazási lehetőségek, baráti, gyakorlatias légkörben. 

Képzésre jelentkezés csak bejelentkezett felhasználóink részére elérhető.

Kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon az alábbi linkeken:

BejelentkezésRegisztráció